tisdag 30 januari 2007

Spritpolis med bildbevis

Detta är mina ytterst personliga åsikter i saken. Men någon måtta får det vara.

"Spritpolis vill ha bildbevis", dagens mest tröttsamma rubrik i Kuriren. Inte nog med att storebror ser dig, nu ska det förevigas på bild också. Det du dricker eller någon annan, kan kanske snart vändas emot dig. Håll dessutom tungan i rätt mun... Visst ska det vara ordning och reda på krogen - den så kallade allmänna ordningen men var går gränsen för när nit och redlighet övergår till pinsamhet. Visst ska vi arbeta förebyggande mot missbruk. Definitivt ska våldsbrott bekämpas och försäljning till minderåriga, lagning och annat motverkas.

Men, hur ska vi väva in detta i det lockande budskapet med shoppingpaket, upplevelser med kultur, sportevenemang och nattligt nöjesliv, avsett för vuxna människor med ansvar för sina liv och andras i en modern stad. En stark handelssektor, med omsättning på drygt 3 miljarder kronor om året - med allt från butiker, hotell, restauranger och annat i en väl fungerande servicesektor - skapar lyskraft både lokalt och i periferin. Det skapar arbetstillfällen och betydande skatteintäkter. Om vi nu vill skapa nya arbetstillfällen i Luleå så låt oss då satsa på något mera tillväxtskapande än "kontrollfunktioner med skärpa i linsen". Kanske mitt politiska sinne månne vidgas av den endagsutbildning, vi just idag fick ett extra påbud om, i alkohollagen. Men föga troligt - det handlar om integritet och övernitiskhet. Glasklart!

Kan bara hoppas på att utsocknes och turister tror de är med i dolda kameran. Låter som ett bortklippt avsnitt därifrån!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anna-Greta säger
...bara tanken på detta förslag kommer att väcka löje över hela kommunens alkoholpolitik. Kan inte tro annat än att det är ett grovt skämt av berörda.

Anonym sa...

Hejsan