måndag 29 januari 2007

Skruvat

Arbets- och personalutskott för kommunstyrelsen. Skärgårdsinvesteringar och integration. Centerpartiets styrkor. Ska bli intressant att arbeta fram goda lösningar i integrationsarbetet i dialog med kommunalrådet Yvonne Stålnacke (s). Därefter en något skruvad lunch med fullmäktigegruppen och kd:s gruppledare. AnnSofie Wänstedt(c) vann högsta vinsten i sin pastarätt. Bland pastaskruvarna låg så högvinsten av samma form. Med tillhörighet hos en penna. Tjugo kronors avdrag på lunchpriset ger henne möjlighet att köpa till de andra delarna. Folkpartiets gruppledare for med sin vakande blick över mina vigselringar och undrade om jag varit på någon mässa och fått dem putsade. Svarade att "jag slagit på stort och duschat innan fullmäktige". Vänsterpartietsgruppledare och kd:s verkar ha hittat varandra, som motpooler. Varje gång. På sin plats.

Byggande vid Svartöbrinken bifölls trots ett antal motargument, sannolikt med "löfte" till entreprenören som satt bänkad på läktaren. Väl påhälsad av kommunalrådet efteråt som ville få beröm efter insatsen att bifalla detaljplanen. Nu lär det väl bara rassla till med de "inofficiella" planerna för Svartöberget. Men i majoriteten är saken redan biff, skulle jag tro. Visst vill vi bygga där det är som bäst, men låt oss då göra det väl övervägt och på ett seriöst sätt prioritera bort annat, medvetet med perspektiv. Dagens utspel var ändå Krister Hammarberg (m) som elegant tog på sig stockholmcyklisternas riddarhjälm för att kunna nypa tekniska nämndens ordförande ett antal gånger.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men Camilla - det är inte nyttigt att duscha i putsmedlet Häxan (ja, det heter faktiskt så). Och visst vore det kul att få en bild av Hammarbergh väl utrustad med cykelhjälm? Ska nog utlysa en tävlan om det på min blogg.
Ha en bra kväll - och har ni otur - du och Mattias - så ses vi hos Janne!

Camilla Hansen sa...

Från det småborgerliga välputsade Helsingborg kanjag bara meddela att det är Pool, som är putsmedlet som heter duga. Häxan får stå för Ylva Strutz.
God natt

Anonym sa...

Häxa och häxa.. I så fall två ovanligt vackra häxor