lördag 13 januari 2007

Med stolthet och puls invigs Kulturens Hus

Kulturens Hus. Denna kväll, helg och följande invigningsveckor är bara början. På de möjligheter jag ser och vet det för med sig.

I kväll, den stora premiärkvällen, kommer jag med stolthet och värme stiga över tröskeln till Kulturens Hus med centerparetiets gruppledarskap i hjärtat och mammas smycke som glittrar. Dem bar hon på invigningskvällen av, den då nya, stadsteatern i Helsingborg. Det är länge sedan nu, pappa stod på scen, och mammas klänning var ny och hemsydd. Kulturarbetarfamilj som det var.

Här ligger känslorna idag, hos de i Luleå som kämpat och trott på detta bygge. På vad det bidrar med för vårt Luleå. Många slår sig för bröstet när det nu invigs. Varsågoda! Jag vet hur centerpartiet och förre gruppledaren tillsammans med andra kämpat för detta. Villket inte ska glömmas. Lennart Lindström hade mått som en kronprins ikväll.

Kritikerna må göra sitt jobb dygnet runt. Nu ser vi till möjligheterna och njuter av livet och invigningen. De som arbetat med det har slitit och är värda en eloge. Liksom alla medverkande och byggare.

Jante, Luther och Ågren må icke göra sig besväret ikväll!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vilket fantastiskt hus. Hoppas du fick en toppenkväll!

Camilla Hansen sa...

Bra ordval!
Rapport kommer.