tisdag 16 januari 2007

Välkommet

Internutbildning av LULEBOs styrelse idag - känns välkommet.

Så även den Internationella friskolan. Centerpartiet var det enda parti som uttryckligen sa ja till deras etablering i Luleå. Nu lär integrationsdebatten ta fart.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är centerpartiet det enda parti som röstade ja till nämnda fråga? Är det de flesta i c som tycker så - m.a.o. är det förankrat i partiet innan?

Camilla Hansen sa...

De andra partiernas åsikter bör kommenteras av dem. Centerpartiet är positivt såväl lokalt som på riks till fristående skolor, som bekant. I dagens NSD under debatt finns den samlade bilden centerpartiet i Luleå står för i frågan om att andra människor, kulturer och erfarenheter bör integreras och tas till vara i vår gemensamma samhällsutvecklingen. En kultur med dess traditioner består av många delar, religionen har olika stor betydelse i detta sammanhang. Inför beslutet i BUN angående den Internationella friskolan lyftes ärendet i gruppen i Luleå. Precis som intentionen i ärendet på byggndnadsnämnden om att hitta lämplig plats för ett e v moskébygge i Luleå. Samt hur vi med ativt arbete försöker skapa kontakter och affärsmöjligheter med andra delar av världen där en internationell profil kan stärka kommunens möjligheter att lyckas. Globalt medvetande krävs idag. Som det folkrörelseparti vi är finns det naturligtvis avvikande åsikter hos aktiva i olika frågor. En del av arbetet och dynamiken.