söndag 17 december 2006

Tredje advent, äntligen i fas

Rekordmånga kommuner leds av kvinnor
Åtminstone i kommunerna förbättras jämställdheten rejält i politiken snart. Minst 73 kommuner får efter nyår en kvinna som ordförande i kommunstyrelsen (KS), enligt tidningen Dagens Samhälle. Bäst på att lyfta fram kvinnor är centerpartiet, med 30 procent av ordförandena, socialdemokraterna skuggar på 26 procent medan moderaterna intar tredjeplatsen med 22 procent. Känns bra som kan bli bättre.

Min personliga åsikt är att vi ska tillsätta poster efter lämplighet och intresse. Varannan damernas är bara aktuellt inför middagar då mormorsdukningen ska fram. Putsa, putsa, feja heja - hushållsnära tjänster tack!

I avvaktan på dem har barnen fått vänta på att tända det tredje ljuset, det andra ljuset och det första ljuset. Men så i eftermiddag, lådan nåddes bortom böcker och repobjekt av alla de slag. Nu är vi i fas! Inte nog med det, brunkålen ska puttra natten lång medan stjärnorna glittra och glimma!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kära Camilla! Nu är du inte i fas -du är ju långt före...Brunkålen i ugnen??? Det kan inte vara möjligt eftersom skinkspadet är lika viktigt som brunkålen, och skinkan har du väl inte gjort redan nu. I så fall har du kört för fort och riktigt hamnat i O F A S som det heter i Norrbotten. Julaftonen är ju NÄSTA söndag. Backa backa medans tid är, för på det här sättet får du ju minst en vecka över i slutet av året eller??? Jag fattar nada!