söndag 24 december 2006

GOD JUL

Julafton med väldoft
Min första julafton som föräldralös. Ett livsöde för oss alla. Det självklara är så värdefullt och så förgängligt.

Zoegas
Bodde under många år mitt emot de snurrande hjulen i skyltfönstret hos Zoegas kaffebutik i centrala Helsingborg. Aromen att öppna ett nytt paket och få servera det i mormors 30-tals röda kaffekoppar på julaftonsmorgon stärker på många sätt. Min övertygelse är att vi väljer och skapar vår egen familj. Då menar jag de fina människor vi delar lite extra tid, behov och känslor med. Utvalda med omsorg - genom erfarenhet eller ögonblickligt gnistregn.

En kvinnas doft
Ett värmande besök var igår hos en god vän till familjen. Hembesök hos sängliggande vännen Claus, tillsammans med min man i sällskap med hans fotografkollega och egenföretagande fru. Båda med ursprung från Iran. Romantiskt och förunderligt. Genom en resumé av filmen ”En kvinnas doft” med Al Pacino, som blind men med takterna kvar för vad som krävs i livet, namnger han den parfym kvinnan framför honom bär, Fleur de Rocaille. Den blomma som kämpande tar sig igenom svåra förhållanden för att slå ut i väldoft och blom av världsklass. Denna väldoft får vi så av Claus i utvald julgåva, med filmen i åtanke. Liknelsen och omtanken om oss båda kvinnor är slående och värmande. Ett oförglömligt utvalt ögonblick.

Nu ska vi iväg och tomta på de "ensammas julafton" på Örnäset.

Önskar Er alla ett riktigt kolesterolrikt julbord!

Örnäsets församling
Gudstjänsten var stämningsfull och pojkarna delade ut godsaker till sugna. Vi tände ljus för de vi saknade denna dag. Ett 40-tal gick vidare för att avnjuta en julmåltid i församlingsgården. En del var bekanta. Politiskt aktiva tyckte det är på tiden att Mattias Karlsson moderaternas gruppledare nu också borde blogga.I övrigt är de borgerliga på G. Såväl prästen som de besökande uppskattade vår jul påhälsning. En stor eloge till Norrbottens Kuriren som med diakonibidrag möjliggjort att gästerna bjöds på jullunchen. Föredömligt. Väl hemma kom 19 årige halvbror Erik på julbesök. Tomten kom och gick. Alla nöjda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas fler följer efter Kurirens initiativ till nästa jul.