onsdag 13 december 2006

Stardust

För första gången,
är min julafton beskriven i tidningen. Bra spännvidd mellan helylle och glamor, som någon sa. Lite Karl-Bertil Olsson över det hela kan kanske tyckas. Vi delar alla med oss av vad vi har i bagaget. För mig är det en njutning att få dela med mig till andra. Då släkten är långt eller helt borta känns det bra med ett eget nytt upplägg då så mycket annat är nytt i år. Att kunna sprida lite nissekänsla med knäck och pojkarna i luva på församlingsgården på Örnäset, som tagit initiativ till en jullunch för de som saknar sällskap denna afton, ser familjen fram emot. Att mötas betyder så mycket. Den hemgjorda brunkålen och köttbullarna väntar oss vid hemkomst. Förhoppningsvis mitt lilla drömpaket med luktegott från tomten. Vem det nu månne vara?

Ett samspråkande med ordföranden för Luleå Näringsliv AB för att känna varandra på pulsen och hur goda former för företagslotsande ska utkristalliseras var dagens bästa möte.
Och regnet öser fortfarande ner.

Turistbyråns framtid i nuvarande regi, denna följetong var upp hos fritidsnämnden idag. Utredningen på bordet men slutgiltigt ställningstagande till framkommen kritik av nuvarande entreprenör får vänta till januari. Nu har det hållits på sedan juni med detta. Branschen behöver och är värd det bästa. Dit måste vi ta oss snabbt om det inte levereras nu.

Fick ett mail om det så dagsaktuella rymdämnet. Det gällde rymdturismen. Kiruna är på hugget här av naturliga skäl. Kanske svårt från kustens sida att känna sig lika med på banan. Trots att det är samma stjärnor vi delar!

Inte lika många ljusår härifrån känns det som, då vi vill göra en insats att få ungdomar att studera teknik och naturvetenskap i regionen. Lite av ringar på vattnet av hela denna "rymdgrej". Känns därför upplyftande med det utspel som Maud Olofsson, näringsminister och vice statsminister samt Lars Leijonborg, forskningsminister gjorde häromdagen. Ytterligare 50 miljoner kronor ska satsas för 2007, förutom de 800 miljonerna sedan tidigare. Det innebär att vi upprätthåller en mycket kunskapsintensiv industri samtidigt som vi bidrar till samhällets behov av tjänster inom bland annat transport, miljö och kommunikation. Industrin bidrar till ny teknik och innovationer som är en viktig källa för avknoppningar och teknikspridning.

Därför måste vi hänga med även i Luleå. Lite stardust skadar inte nu när snart Kulturens Hus ska bli var man som kvinnas egendom. Man blir stolt och det känns stort, kanske inte ytmässigt men för oss invånare sett. Apropå "små under" lyckades jag nästan hitta ett par nya favortiter av just det slaget. Centrumhandeln har sina tiopoängare som Ias damunderkläder.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Noterar att....
Det bästa under skyn är
"KYRKAN I BYN"
och att....
Det bästa under solen har....
"CAMILLA UNDER KJOLEN"
Athos

Anonym sa...

Vilken tidning då???
Nyfiken i buschen

Anonym sa...

Hmm, nu har jag hunnit läsa här lite gran... Jag undrar när hinner du med att skriva all information på nätet, alla papper vi får i brevlådan och till och med ringa till alla och ha ett nöjes- och privatliv? Jag är vekligen imponerad... Ditt dygn måste ha mer än 24 timmar ;)

Din optimistiska och positiva attityd påminner lite av Maud Oloffsons. Det är så en ledare måste vara. Vi pessimister kan bli bara glada att det finns balans... haha! ;)

God Jul!
Starqueen