måndag 11 december 2006

Framtidstro både här och där

Hälsa
Barn och ungdomars hälsa och levnadsvanor stod som informationspunkt på morgonens Plan- och tillväxtmöte för kommunstyrelsen. Ungdomarna i Luleå uppger sig vara nöjda med sin fritid. 25 % av våra barn har tyvärr en övervikt. Som kan komma att påverka deras hälsa och fortsatta liv. Tjejerna verkar ha mer och högre press på sig - mår också sämre än killarna. Mycket att ta till sig i denna rapport. Men många mår ändå bra. Bara att kämpa vidare.

Upplevelsehandel är ordet
Från Luleå & Co avrapporterades god ambitionsnivå och framtidstro. Vad är väl ett IKEA i Haparanda då alla som varit där förhoppningsvis övernattar och roar sig i Luleå och sedan smått "bakis" bränner ännu mera pengar i Luleå på söndagen efteråt. Fast det kräver att vi just har öppet i centrumhandeln då! Våra stora shoppingattraktioner Centrum, Storheden och nya Luleå Home Centre är magneterna. Handeln omsätter sina stadiga 3,8 miljarder. Varav 65% av de handlande kommer från resten av länet. Inte dåligt som ska bli ännu bättre. Det är den lilla "kvinnliga touchen" vi nu ska fokusera på framöver i centrum. Lockande utsmyckning och belysning. Rena och hela gator även en söndagmorgon. Där behövs det ett krafttag. Som utlovades av kommunalrådet som ett sannolikt "nyårslöfte". På ett eller annat sätt.

Kvartssamtal med kommunchefen. Inte alla förunnat och inget nytt under solen.

LULEBOs sista styrelsemöte för året. Det händer mycket snart för många. Efter fullmäktige vet alla. Finns alltid en rolig historia hos ordföranden Kjell Mickelson. Dagens var:"Klia er inte i huvudet ni kan få flisor under naglarna"!

Luleå Gammelstads Sooroptimister, är vi allihopa, allihopa, allihopa. Julavslutning i kväll i denna fina förening - de bästa av systrar. Äntligen kan jag vara med. Har varit lite för mycket detta året för att hinna med mina vänninor. I julgåva skänker jag och en syster en dräktig get till en afrikansk familj mot att barnen får går i skola. Tala om centerkänsla. Och kom ihåg... en intelligent blick betyder allt!

Inga kommentarer: