tisdag 12 december 2006

På tillväxt!

Kaxiga, kunniga och kloka
var gymnsieungdomarna som intog sessionssalen idag med redovisning av sitt miljöarbete. Helgröna rakt igenom med smarta affärslösningar dessutom. Kanske blivande medborgarförslag och centerpartister.
"De får väl skylla sig själva!" var deras kommentar över den dåliga uppslutningen från kommunens politiker och tjänstemän. Miljökontoret, centern, folkpartiet och vänstern. applåderade framförandet. Det ser ljust ut om vi kan få med dessa engagerade medborgare i möjligheternas värld - politiken i Luleå. Nog verkade några sugna. Först till kvarn... Vi får ju inte köra slut på det gamla gardet fullständigt utan erfarenhetsöverföring.

Blev smått bekymrad då jag hörde att en av min fullmäktigeledamöter suttit och klurat till kl. 05:00 i morse. En annan hektiskt arbetandes i Stockholm medan en tredje avancerat till ett regionkontor på jobbet. Lugna gatan själv kanske, men inte, ett mycket konstruktivt möte med berörda angående byggplaner utanför trätorten, ursäkta tätorten. Man kan inte rädda världen men skapa möjligheter för bra lösningar och efter en arbetsvecka känna att man är nöjd med sig själv och uppdraget. Härligt att vara på rätt plats! Responsen är god.

Planering av julgröten nu på fredag mellan 11 - 13.30 samt arbetsdagen den 27:e. Att REA-lisera är ett mellandagsgöra – en centertradition med smak för livets goda och vad politiken behöver. Vår riksdagsman samt tradionellt hemlige gäst kommer som vanligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skall bara kolla lite...
Varför kommer inte alla kommentarer med?