torsdag 28 december 2006

Att realisera politiken

Stefan Tornberg, vår riksdagsman med uppdrag i Ansvarskommittén


Fjärde året i ordningen, så länge jag varit med i gänget, drog vi så igång denna arbetsdag. Det var som vanligt en mycket diskussionsglad skara som samlats för kompetensutveckling och visionärt arbete. Tiden bara sprang iväg medan Stefan Tornberg trollband publiken med Ansvarskommitténs arbete. Vikten av detta framtidsbygge var slående då vi kom att beröra både lokala bussturer som öst-västligt samverkan. De nya stadgeändringarna från partiet presenterades och ventilerades.
De nya stadgeförslagen från riks både underlättar och sammanfaller med några av de lokalt föreslagna åtgärderna av Håkan Isakson och Björn Lindström, från 2003. Därför kommer vi att på börja förändringarbete redan under 2007. För bättre tid och fokus på det viktigaste - politiken.



På bilden från vänster, Stella, Nihad, Björn Aziza, och Sahe med Ansvarskommittén i blicken.



Det är roligt att vi har så god internationell bredd på våra medlemmar nu. Bara denna kväll fanns Stella Tormanova där med ursprung från Bulgarien, Aziza Helally från Egypten, Sahe Htoo från Burma samt Nihad Hodzic från Bosnien, förutom vårt gamla lag med tornedalskt, allmän norrbottniskt och skånskt. Vi är fantastiskt berikade i vårt uppdrag med denna mångfald. Ett starkt lag.




3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kan vi dödliga vanliga medborgare förvänta oss för nya idéér från Ansvarskommittén (vilket förfärligt namn)? Om jag inte minns fel så ska Svegfors & Co lägga fram sina förslag under våren.

Anonym sa...

Hej berndt!
Förhoppningsvis mindre hövdingar
och fler indianer.
Gott Nytt År
Athos

Camilla Hansen sa...

Håller med!
Lite mer Rock´n Roll i namn och profil hade piggat upp. Viss branschkänsla kan tyckas saknas. Förhoppningsvis innan döden skiljer oss åt, åtminstone, inom vården, ska vi dödliga har märkt en förbättring. Mindre mellankommunalt tjafs, i övrigt och enklare samverkan där resurser saknas utan att slå ihop kommuner och tydligare profilering inom en region hur stor den nu bör vara med vilket syfte, är min förhoppning.

Det hela presenteras i slutet av februari. Om Svegfors och alla inom Co är överens då vet de säkert inte själva än.