tisdag 19 december 2006

Drivet miljötänkande

Miljöfrågorna är prioriterade. Det har Centerpartiet alltid varit tydliga med.
Att minska utsläppen med 30 procent fram till 2020 har varit en av Centerpartiets målsättningar. Att se den ambitionen omsättas i praktiken av Alliansregeringen är glädjande. Klimatförändringarna är en avgörande framtidsfråga för livet på jorden. Det besked som miljöminister Carlgren nu ger till sina kollegor i Bryssel sänder en tydlig signal. Vad som efterfrågas är en höjning av den klimatpolitiska ambitionsnivån. Det är något som Tyskland tagit initiativ till och som Sverige nu ställer sig bakom. Miljöministern har bevisat att regeringen har en tydlig agenda när det gäller miljön.

Vi har nu en möjlighet att ligga i framkant med ny teknik och nya lösningar för att komma till rätta med problemen. Genom att satsa på forskning och företagande kan klimatarbetet också skapa exportframgångar och nya jobb. Miljöproblemen leder till innovationer hos både småföretagare och den globala industrin. Grön teknik kommer att efterfrågas när fler länder ställer om energi- och transportsystemen. Miljödriven affärsutveckling har dessutom god bäring i våra norrlandslän. Givetvis kräver det såväl regionen vill som att det prioriteras. Att sätta den egna kommunen under lupp är en del av centerns lokala ambition med start i början av nyåret.

Centerpartiets miljöpolitik syftar till att möta de utmaningar som miljön och klimatet står inför. Det är allas vårt ansvar att bidra till att minska utsläppen av växthusgaserna. Att denna ambition delas av Alliansregeringen är nu tydligt. Det är ett glädjande besked som också är framåtsyftande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Apropå centerpartiets miljömål. Jag anser att de även skall gälla på lokal nivå. Nuvarande koldioxidutsläpp på mer än 80ton /inv och år i vår kommun, kan inte vara acceptabel! Det måste sättas press på SSAB att ta sitt ansvar och invenstera i teknik som sänker utsläppen! Centerpartiet måste agera på lokal nivå i den frågan.