måndag 5 mars 2007

Norrlands första opinionsmöten i regionfrågan...?

Gränslöst - Sanslöst
Efter förra veckans telefonkonferens med partisekreterare Flanking tog så undertecknad i Luleå med riksdagsman Stefan Tornberg initiativ till åtminstone Norrbottens, och Luleås första opinionsmöte i regionfrågan. Kan förstå hur ni kände det, ni som var med och bildade de absolut första centeravdelningarna i världhistorien utan att någon i omgivningen förstod behovet... Kanske som att införa potatisen efter rovan, och folk började sätta i sig blasten.

Stefan blev tyvärr påpassligt opasslig och jag kände givetvis att jag skulle axla hans "Ansvarskommitté-rock" då mötena var utannonserade och debatten bör igång. Ni som vet hur lång Stefan är och hur mina 165 centimeter inte riktigt når upp till hans nivå kan säkert också bildligt se hur denna rock då inte gav min figur rätta fördelar, på något sätt. Nåja, sanslöst roligt hade vi, åtminstone Gunnel vår ombudskvinna och jag. Efteråt. Ett möte på eftermiddagen och ett på kvällen. Ett antal kaffekannor gick åt. Tulpaner på bordet och powerpointpresentationen gick varm. Dessa pilotgrupper gav erfarenhet. Insikt om hur viktig tydlighet och pedagogik är framöver. Friska tankar, ett antal förslag och många åsikter.
Enas kunde vi om att länstrafiken kunde få byta namn till regiontrafiken och ett förslag om ett kärleksdepartement i Norrbotten borde lyftas till riksnivån. Stefan var saknad och nytt möte med vår mästare hoppas vi på framöver. Vi "tjejer" fick ett antal komplimanger över engagemanget såväl som arrangemanget om än på norrbottniskt vis.

1 kommentar:

Anonym sa...

GRATTIS PÅ CAMILLA-DAGEN till att börja med!
Vad gäller ditt inhopp i Regionfrågan så klarade du skivan med glans! Om man betänker din korta "betänketid".
Gjorde vad vi kunde för att du skulle få träna upp ANTI- argumentmusklerna eftersom det kan dyka upp fler framöver...
HON I METROPOLEN