torsdag 1 mars 2007

Hushållsnära tjänster

Hushållsnära tjänster
Hushållsnära tjänster är lite av en utopi för många människor, något man drömmer om men inte har råd med. Istället kämpar många människor i Sverige dagligen med att få vardagspusslet att gå ihop. Inte minst kvinnor. I Sverige arbetar kvinnorna allt längre dagar och nästan lika många kvinnor som män förvärvsarbetar. Tyvärr fördelas inte det oavlönade arbetet i hemmet lika jämt mellan könen. Det är i många fall fortfarande kvinnan som har det övergripande ansvaret för skötsel av hus och hem.

Det är ett stressmoment för många kvinnor att arbetsuppgifter och krav ökar såväl på jobbet som vad gäller skötseln av hemmet. Så behöver det inte vara. Med centerpartiet och en regering ledd av Allians för Sverige blir det 50 procent billigare att köpa professionell hjälp med hushållsnära arbete. Vi ser i skattesubventioner för hushållsnära tjänster en möjlighet för fler att få jobb, att göra svarta jobb vita och att ge fler chansen att välja själva hur de vill spendera sin fria tid. Hushållsnära tjänster ger: nya jobb, dem som jobbar svart incitament att jobba vitt, frihet i vardagen och ökad valfrihet för den som köper tjänsten, pengar i statskassan på grund av skatteintäkter och ökad trygghet för den som utför arbetet i form av pension och tillgång till det sociala skyddsnätet.

Centerpartiet och Allians för Sverige vill:
Införa ett avdrag för hushållstjänster som motsvarar 50 procent av arbetskostnaden och får utnyttjas upp till högst 100 000 kronor per år och hushåll. Med möjlig start från halvårsskiftet.

Dammråttorna lär denna städdag fly i ren skräck. Vilken torsdag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligt med lokalpolitiker som är aktuella och snabbt kommenterar händelser på riksplanet.
Bra