torsdag 22 mars 2007

Kommunförbundet Norrbotten presenterar...

Karl Petersen (s) är nu vald till ordförande i Kommunförbundet Norrbotten. Efterträder Bosse Johansson (s) Älvsbyn. Som blev av Kalle avtackade med minsta honungsburk som gick att uppbringa. Med lovorden för sitt hårda arbete då han efterträdde Per Lavander, som avled.

En besynnerlig tillställning må jag säga, majoritetens makt personifierad här i länet. Fast nu finns det inte någon särdeles makt i just kommunförbundet. Det vill vi nu ändra på, eller snarare öka tyngden i samverkan i länet. Moderaterna ville återremittera de nya stadgeförslagen för bättre genombearbetning. Regionfrågan verkade inte ha någon större betydelse i sammanhanget även om det av vissa tydligt signalerades både det ena och andra. Representationen i styrelsen blir nu bättre framöver. Från 14 kommuner var i dagsläget en moderat, en vänsterpartist och resten socialdemokrater. På sina håll med oppositionsersättare. Jämställdshetsperspektivet totalt uteslutet. Framtidens politiska arena blir något snäv vad gäller den kvinnliga representationen om det fortsätter såhär.

Med nya stadgarna får nu övriga riskdags- och landstingspartier representeras av en insynare med ersättare i styrelsen. Centerpartiets representant kommer att utses på länsstämman på lördag i Luleå. Nya friska tag efterlyses!

Inga kommentarer: