lördag 31 mars 2007

Cross country med rätt att viga


Så var debuten gjord. Som vigselförättare i Luleå kommun. Då ordet lagom inte finns i min vokabulär är det lika bra att ligga i. Första vigselförättningen var i Örarna, över stock och sten bortom timmerupplagen vid BACs såg. Ett väl valt ögonblick för paret som provat stugbygge och familj med den mogna kärleken som grund för dagens lycka. Vi fann varandra direkt.

Vidare efter detta till nästa vigsel i Råneå och överraskningsfest med de närmaste för de unga tu. För att inte spoliera överraskningen var det så helt naturligt för undertecknad att ta initiativet att gömma sig i duschen medan gästerna bänkade sig i gillestugan. När så den hemliga gästen presenterades var det någon som igenkännande log "Kolla vem det är!". Kändes rätt bra att inte bli upptäckt med portfölj i duschen. Kunde alltid dragit till med kontroll av den nyinstallerade fjärrvärmen i huset... De unga tu med gott val av bostad i Råneå och arbete i Luleå vill jag bara önska de bästa av dagar.
Ett ärofyllt uppdrag som jag gillar skarpt. Inte en tår, åtminstone inte av mig!!!
Nog finns en lockande tanke att i framtiden kunna förädla och komplettera upplevelsen med en kreativ paketering för den som så önskar. F-skattsedel saknas ju inte.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Hur kul som helst!:-))

Unknown sa...

Var det två olika bröllop? Ett i Örarna och ett i Råneå?

Camilla Hansen sa...

Korrekt uppfattat. Två olika bröllop och en dusch. Fast bara en duschupplevelse. Kunde kompleterat med ett stepnummer a la Singin in the Rain...

Anonym sa...

Vi hade ju kanske kunnat hitta nåt bättre ställe för dig, än att stå i duschen - men vi får tacka för idén och inlevelsen. Hemlighetsmakeriet fick avsedd effekt. :-)