söndag 20 januari 2008

Snålblåstens vindar

Nattligt telegram låter meddela att socialdemokraterna i Jämtland inte ser något nytt hopp under solen vad gäller norra Sveriges väl och ve. Vem blev förvånad. Tre som vet att uppskatta hockey och varandra kan inte vara helt fel. Skam den som ger sig. Ost går alltid att importera om vi inte gör den själv.

Det blir en inspirerande måndag med plan- och tillväxtutskottet. Att det saknas utlåtande från en viss befattning kring detaljplanen av "Fritz Olsson huset" skänker knappast glans åt Luleå kommun. Snålblåst eller ointresse? Lika illa med bägge.

Att centerpartiet med vårt lokala handlingsprogram för integration kommit en bra bit på väg ger råg i ryggen till att inte alltför lättvindigt hoppa jämfota av förtjusning då Arbetsmarknads-förvaltningen slår sig för bröstet vad gäller integrationsarbetet i Luleå. Nog kan det behövas lite fler spelare på den planhalvan. Avslaget som förordas för en projektansökan från Röda Korset ska bli intressant att få bakgrunden till. Samverkan mellan ideellt, näringsliv och offentligt kan inte bara vara bäst på ett sätt. I så fall skulle vi inte ha några som inte kom till sin rätt. Tål att grävas i.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gnällbältet har brett ut sig - tack och lov!