fredag 18 januari 2008

Med tillgång till framtiden

Så blev det då äntligen publicerat. Hittar inte länken i dagens kuriren och familjelivet kallar, lite sent denna morgon. Ska iväg på en "efterlängtad heldag om globala miljöproblem". I kväll är det en proffskock och filmare som lagar festmiddag hemma. Härligt med skickliga bekanta.


Med tillgång till framtiden
Det är förvånande med all denna argumentation kring hotet i att bilda en annan och större administrativ region. Liten och rädd vågar inte bli större och starkare, kanske? Men känn efter vad som är väsentligt och vad som berör. Börja därefter tänka till. Omvärlden är här för att stanna och vi är en del av den! Något av det viktigaste vi bär med oss här i livet är våra möjligheter och vår identitet. Ställ er frågorna: Vad är viktigt för mig? Vilken tillhörighet och stolthet gör att jag sträcker på mig då och då?

Om det är landstingets administrativa gränser, en länsstyrelses organisation eller sektorsmyndigheternas indelning som känns viktigast här i livet och bidrar till lite extra guldkant så kan det upplevas tungt att komma i närhet av en förändring, även till det bättre.

Men om det är så att du känner efter och kommer fram till att det i din vardag och livsmiljö är viktigast med arbete och fritid på dina villkor, vård och omsorg, goda grannar och kommunikationer och möjligheten att påverka detta, då finns det också anledning att förändra en del administrativa gränser och framförallt ge mer makt åt vår region.

Förutsättningarna för våra goda liv stärks i en konkurrenskraftig region med ett större inflytande i Sverige och övriga Europa.

En effektiv region möjliggör:

  • Snabba och miljövänliga kommunikationer med strategisk betydelse för regionen
  • En god och tillgänglig vård med valfrihet för mig som patient
  • Utvecklande och spetsade universitetsutbildningar som utbildar våra ungdomar och förädlar våra branscher
  • Näringslivs- och tillväxtfrågor som beslutas i regionen och inte i Stockholm

    Centerpartiet och Kristdemokraterna i Norrbotten tror på starka kommuner som bygger funktionellt starka och hållbara regioner där folkvalda har ansvaret, som i sin tur bygger vårt fantastiska Sverige. Med tron på våra resurser och tillgången till framtiden arbetar våra partier vidare för en större nordlig region.

    Stolta som utvalda för arbetet med regionfrågan


    Camilla Hansen Birgit Stöckel
    Centerpartiet Norrbotten Kristdemokraterna Norrbotten

Inga kommentarer: