fredag 25 januari 2008

Rätt brillor på

Bygd i bestörtning. Minst uttryckt. Kvarnåskolan nedläggningsbeslut har lett till at fem familjer lagt ut husen till försäljning. Livspusslet bedöms inte gå ihop. Ärendet till KS för att beakta landsbygdsperspektivet var en snygg gest av Mårten Ström(s), lite sent, men det är inte sammanträde så ofta för landsbygdskommittén. Nog finns det bättre former för att arbeta med landsbygdsutveckling och det verkar behövas. För 20 år sedan fyllde det sin funktion. Vi har börjat arbeta efter landsbygdssäkring och sedan flera år med ett landsbygdsprogram men vad hjälper det när ett småskaligt skolbeslut inte vävs in i ett större sammanhang. Ringar på vattnet har nog ändå störts betydelse där näst efter ute till havs.

Morgonrock med Internet Bay och IT-branscherna utveckling i norr- och västerbotten. Lobbykontor för exort av svenska företag kommer att öppnas inom ett halvår, i england...

Socialdemokraterna i västernorrland har sagt ja till en treläns region. Det var det om det.

Kommunantikvarisk kompetens i Luleå kommun verkar vara en bristvara med skottpengar på sig. Vilken annan spetskompetens får den bristande uppskattningen i Luleå. Vem bär sedan ansvaret då kompetens inte finns men behövs?

Nu ska det faras till Skifix i Boden. Kvällen avnjutes med gott centerpartistisk sällskap. Ska hämta upp Torbjörn Wennebro (C) från Umeå, som ska gästa distriktet i helgen. Mors!

Inga kommentarer: