måndag 17 december 2007

Uppiggande eller

Kan inte hjälpas men nog var det en uppiggande förvirring som infann sig under fullmäktige idag då Malin Konradsson(s) inte ville delta i beslut av Lulsundsberget och AnnSofie Wänstedt(c) med anledning av arbetet inte kunde komma förrän efter 14:00. Mitt i ärendet och vi fick en välbehövlig kaffepaus under det att presidiet utredde både det ena och det andra. Nåja det slutade med socialdemokratiskt ja till en detaljplan utan förbättring. Sedan ska området bebyggas, vilket är en annan femma.

Försäljningen av Coop Arena till Luleå Hockey får så göra ett nytt varv, om det nu blir ett sådant. Kommunchef Berndt Gran kunde inte stå för att det inte fanns kommunalrättsliga osakligheter i avtalet. Vilket kommunalrättsligt kompetenta personer insett sedan länge. Samsyn om nya tag blev vi eniga kring, men givetvis inga högtflygande planer om isahllar i varje kommundel plus en ny på något nytt ställe. Synd att inte ambitionen hos socialdemokraterna var samsyn och gott underbyggt material. Besvärande hur vissa ärenden misshanteras. Men det är inte första gången. Sedan kan jag bara beklaga att en del av den vokabulär som användes av vissa ledamöter i dag, varken var relevant eller stilfull. Avsaknad, av den trista formen av ovett och dåliga etikett, kan vi då stoltsera med hos oss.

Roligt med detta klara och med budget anpassade bifall till centerpartiets motion om en allmän fest och mångfaldsdag i Kulturens Hus med våra nya svenskar. Ser fram emot att få köpa en biljett till evenmanget framöver.

Inga kommentarer: