måndag 10 december 2007

18-34

I princip hela dagen berör i någon form denna målgrupp en av våra viktigaste,18-34 år. Framtiden och de som ska utveckla vårt fantastiska Luleå vidare. Förmiddagens Plan- och tillväxtutskott hade såväl arbetsformer som projekt för denna målgrupp. Bäst av allt är ändå ungdomsmentorerna. Mentorer är dessa unga, för oss mindre unga, för att samhället ska bli mer begripligt och relevant samt intressant för dem och oss.

Hur tillgängliggör vi bostäder för dem, bra utbildning med möjlighet till anställning för två, som par? Lite att arbeta med, men inte omöjligt. Vi har egentligen möjlighet till allt i denna kommunen. Vilken lycka för Jan Hansson, undertecknad, alla stöttepelare i näringsliv, kommunala och ideella, ambitionen bär frukt. I dag togs beslut om ekonomisk uppmuntran för hjälp att kristallisera ut möjlighet och behov av ett lokalt utvecklingsbolag i Niemisel-Gunnarsbyområdet. EnVis Bygd!!! Nu är jag nöjd. Tack för att jag fick vara med på starten av er resa. Det tog bara 6 månader.Från studiebesök till egen verkstad. Alla bidrog med sitt.

Lyckades med tre samtal till Cairo idag också. Reefat på Retravel är en klippa. Spåren efter "pappa Mustafa" leder vidare.

Inga kommentarer: