fredag 21 september 2007

Södra Hamnplan - på gågatan...

Avdramatiserad politik i samverkan med andra för lulebornas bästa. Någon som inte greppar?Det började i juni, på Skärgårdsdagarna i Södra Hamn. Där vi som vanligt stod med vårt Skärgårdsprogram och våra visioner. Folk sökte upp oss för att uttrycka sitt behov av en dialog i de framtida planerna kring upprustning av hamnplan. Det är nu det slår mig att jag inte har en enda dålig bild på hur det ser ut där, för Er som inte vet! Nåja, så fick vi äntligen ihop det, Centerpartiet, Sveriges Segelfartygsförening , med representant Rune Sundmark, i Luleå, Bottenviken.se, och Christer Engström som har S/Y Nordhav. Nu blev det "medborgardialog" på Storgatan kring detta heta ämne med upprustningsplanerna. Det kan bara bli bättre! Även om det finns åsikter om vilket parti som äger denna fråga... Sån tur att jag är ny... Åsikter saknades inte hos luleborna eller gästande turister och allt kändes helt rätt. Trots långkalsonger och trippla tröjor blev det småkallt. Men uppskattningen värmde.

Analys: Kranen ska vara kvar, in med grönt och skönt, bort med bilarna. In med enkla upplevelser och kulinariska läckerheter. Möjlighet för småbåtar att lägga till. Terrasser i nivå ner mot vattenytan. Gärna lekplats samt möjlighet för båda unga och gamla att samnyttja området. Tack alla besökare och medarbetare. Vi sparar era åsikter för bästa möjliga insats.

(Brukar inte ha denna frisyr, eller trötta look - ett resultat ev en uppmjukande behandling strax före mötet. Hann inte fixa till något...)



Stor uppslutning vid skärmarna



Anna-Greta Svedberg(c) i hög dialogform


Inga-Britt Björkman med sällskap,
som skrivit medborgarförslaget om upprustning
som kommer upp på fullmäktige på måndag




Som gruppledare måste jag bli något brydd då kommunalrådet verkar njuta så av vårt sällskap.

Ann-Sofie Wänstedt (c) och så jag, Karl Petersen(s) Rune Sundmark SSF,

AnnaGreta Svedberg (c) och Gerhard Lindbäck (c)

Inga kommentarer: