tisdag 3 april 2007

Luleå-Bodens Näringslivsdag

230 deltagare och många av dem företagare och näringslivsrepresentanter. Sammanstrålande på Kulturens Hus. Det var en gång... De två kommunalråden berättade sin saga om de två kommunerna - eller snarare den gemensamma utvecklingen för samarbete och samsyn, för en bättre framtid tillsammans. Undras vem som skrev deras manus? Helt okej, men denna väg som är återkommande, vägen mellan Luleå och Boden, givetvis olycksdrabbad men vår vison och ambition måste väl ändå vara lite större än så. Bodens Arena som verkar komma upp på dagordningen framöver känns lockande. Vid middagen lyfte jag förslaget om en match med politik och näringsliv på denna arena. Föreslog fotboll, verkar sluta med brännboll. Mottogs med glatt intresse av såväl Olle Lindström(m) som Karl Petersen (s). Tomas Lejon VD på Swedbank verkar också vara med på noterna.

Hon är bara så bra, vår Linda! Själva vet vi, men det är så oerhört roligt att höra andra med näringslivsanknytning spontant uttala sig om Linda Ylivainio. Hennes svar och verbala konst på presentationen från näringsdepartementet imponerade såväl på utfrågare som publik. Trots halsinfektion. Hann utväxla en del interna centerkänslor med henne under lunchen.

Nya kontakter knutna och gamla uppvärmda. Näringslivschefen i Boden, Per Ulf Sandström, slår alla rekord. Vrålar av lycka då han ser mig. Så var det inte förr. Men han vet inte hur det är att vara i samma kommun som jag. Kanske där lyckan ligger...

Lite borgerliga samtankar fick jag utväxlat med Olle Lindström (m) och Åke Eltoft(m) från Boden. Sammantaget en bra mingeldag som avslutades med Olle och Kalle till bordet.

Inga kommentarer: