onsdag 18 april 2007

Karlar hela dagen...nästan

När så morgonstunden avhandlades och tidningarna scannades av var stoltheten stor då Staffan kunde visa på stor artikel kring sin film om Folke Lax snickeri i Övertorneå. Då yngste sonen fick se bilden på pappa i tidningen sa han "pappas första bild" med antydan att mamma varit med något fler gånger... Nu stämmer det inte riktigt, som god museimedarbetare och egen filmmakare är det flera bilder som förekommit. Då frågan kom vad vi skulle göra med artikel svarade samme son helt lugt "klipp ut den och släng den". Sann humorist får vi hoppas.

Förmiddag med Räddnings- och beredskapsutskottet. Genomgång av verksamhetsplanen. Jag kom med en hel del goda förslag vad gäller framtida rekrytering och marknadsföring och mångfaldsarbete tillsammans med LULEBO. Vad gäller marknadsföring av brandutbildningar så får vi inte glömma alla dessa värnpliktiga vi har i länet. Vilka marknadsföringsinsatser lägger vi på att få behålla dem och locka dem att vilja gå vidare med utbildningar vi kan erbjuda i Norrbotten. Får se om vi kommer någon vart i detta framöver.

Kort överläggning med Stefan Tornberg om hälsoprofilering. Bra artikel om honom i NSD. Sedan gick hela eftermiddagen till kontakter med samhällbyggare av alla de slag. Karlar hela bunten. Det slog mig först nu. Bankmän, näringslivschefer.

Men så bröts det av ett härligt mycket annorlunda samtal med VD Carina Asplund Trångsviken bolaget. Kultfenomenet i Krokoms kommun. 25 års utvecklingsarbete som nu är en magnet för alla departement och utskott i Stockholm. Sofia Larsen (c) var där senast häromdagen. Denna Carina Asplund vände hela dagen. Hennes kommande avhandling utav Trångsvikens utveckling ser jag fram emot. Vilken bestsäljare!

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig 100%. Det borde vara mera tjejday - överallt ;-)