fredag 27 april 2007

Ett år senare

Idag är det ett år på dagen som Alliansen i Luleå höll sitt stora valupptaktarrangemang - Valborgarnas Bal. Nuvarande infrastrukturministern Åsa Torstensson(c) var med sina allianskollegor och höll företagarseminarium på dagtid. Kvällen var rik på politikermodeller i modevisning, mat underhållning och dans. "Allians för Sverigeflaggorna" prydde fasaden på Stadshotellet den dagen. Nu vajar flaggorna över hela riket. Alliansen gjorde riksintåg.

Mycket har hänt sedan dess såväl på riksplanet som här i Luleå. Vi samverkar, utbyter en hel del och får kämpa vidare med det fina förtroende vi fick och har här i kommunen. Mer ska det bli! Det blir ingen balklänning ikväll. Räkor i currysås och mysstund med pojkarna. Visst fanns det en fest att gå på men att välja bort är också en styrka. Almanackan tickar dramatiskt mot vissa hållpunkter. Finns fantastiska saker att uträtta innan semestern. Var ute i Avan på förädlings- och förankringskaffe. Efter det planer smidda med vd:n för CENTEK, också det över en kopp kaffe. Till och med Stefan Tornberg(c) är inblandad...

Det mesta blåser omkull ute, bandymål, räfsor de sista oupptagna löven. Till grannarnas "förtjusning"...

Så skönt att känna doften av nybarkade gärdsgårdstroder. Inte mina, men var tvungen att slita och dra lite i dem. Vilken doft och känsla med nybarkat trä i handen. Kåda javisst, men våren är ju här! Det ska ju kännas över hela kroppen. Nu ska glasen ur fönstren. Renovering igång. Gammelfönster är en själslig njutning, pö om pö. Önskar alla en skön inledning till Valborg!

1 kommentar:

Anonym sa...

"Förädlings- och förankringskaffe"! Svenska språket behöver nya ord, här har vi det senaste tillskottet till Akademiens ordlista. Heja! :-))