torsdag 19 april 2007

Välbesökt

Morgonstund med Luleå & Co, de lokala handlarnas branschorganisation. Frukostmöte där dagsläget i Luleå avhandlades av kommunalrådet Karl Petersen (s). Moderaternas gruppledare Mattias Karlsson och undertecknad fick naturligtvis påpeka att det var fler politiker än två som arbetade i den här kommunen. Önskemål från lokala handlare om förbättringar i utsmyckningar och skyltning. En inspirerande dragning av hur årets Lulekalas kommer att bli. Goda artistnamn och något för alla.

Därefter till länsstyrelsen för regional landsbygdsfokus. Projektgruppen på länsnivå som nu går mot sitt slut och en ny formation till hösten. En stor regional landsbygdskonferens med karismatiska talare kan jag lova. Garanterat välbesökt. Samordnat med ett norrlandskustupplägg för landsbygdstjänstemän och intresserade politiker. Vem vågar missa detta! Datum och mera info kommer innan sommaren.

Kan bara konstatera att jag är innerligt trött på missunsamhet, skvaller och annat samhällselände. Om vanligt dödligt folk inte bryr sig om utvecklingen så är det fel, om vanligt folk blir politiker och vill ha en fot kvar i verkligheten så är det fel, om vanligt folk blir politiker och sedan inte verkar veta något om verkligheten så är också det fel. Uppenbart ska politiker inte vara vanligt dödligt folk. Jag tror på nya vindar, där det finns ett familjeliv, ett engagemang för egna intressen, företag och bisysslor som ses som en merit. Att stärka den egna utvecklingen och insikten som politiker. Men givetvis, det är alltid skillnad på politiker och politiker. Karantän grundas säkert på partifärg och ålder. Inte gnälldes det väl förr på de äldre eller...

Inga kommentarer: