onsdag 25 april 2007

Vindarna blåser åt rätt håll

Service och postfrågor på landsbygden. Som vanligt behövs kreativa lösningar och samverkan. Förmiddagen blir i posthornets tecken. Att komma till stånd, med hur Södra hamn ska utformas i framtiden är därefter på dagordningen. Visionära grepp hoppas jag på.

Tekniskt möjligt! Teknikföretagens diskussion kring kritiska faktorer och konkreta åtgärder, som kan göra Luleå attraktivare att bedriva produktion. Ett eftermiddagsseminarium med utvalt invalda.Produktion för konkurrenskraft är temat på denna mobila turné i 150 kommuner som nu når Luleå. Diskussioner med teknikföretagare och kommunrepresentanter om produktionens möjligheter att utvecklas lokalt. Det är betydelsefullt i Norrbotten och Luleå, det kan ingen ha missat. SSAB, Plannja, Gestamp Hardtech, Ferruform med flera. Så viktigt det då är att ta tillvara och utveckla spetskompetens och utbildnings- och forkningsmöjligheter i regionen i och för samverkan med branschen.

Dagens miljömedvetna engagemang Al Gores miljöproduktion, film är bäst på bio... Politiken ska alltså intaga miljötemat och efterföljande "miljösoppa". Fosfatfri får vi hoppas...

1 kommentar:

Magnus sa...

Jag rekomenderar dig starkt att inte äta tvättmedel, även om det är fosfatfritt. Men annars bör du nog få i dig en del annars slutar det illa! ;)
http://sv.wikipedia.org/wiki/Fosfat