måndag 16 april 2007

Camillas budgetfavoriter

Så var budgeten presenterad. Arrangemanget avslutat. Luleå tackar för förmånen! I någon fas av allt detta verkar jag ha kraschat en knoge. Besynnerligt vad som kan uppstå vid en presskonferens. Sålänge ingen anmälan syns till är allt bra. Däremot förlorade jag min favoritbrosch - glamournålen från Örnsköldsvik. En säkerhetsnål med strasskänsla - mottages tacksamt om någon råkar hitta igen den. Världslig sak. Över till väsentligheterna. För ikväll blir det ett axplock av mina personliga budgetfavoriter. All allmän kommunalpolitik får vara.

Miljödrivet
Ett ökat tillvaratagande av de nya affärs- och exportmöjligheter för små och medelstora företag som uppstår när teknik för hållbar utveckling efterfrågas alltmer. En stor utmaning att uppnå en hållbar väg- och flygtrafik genom att utveckla ny mer miljöanpassad teknik. Forskning, utveckling och demonstration av ny fordons- och flygteknik utgör därför en viktig del i regeringens satsning på miljöteknikutveckling.

Nystartscentrum
En samverkansform där olika aktörer samlas under ett och samma tak, i syfte att underlätta för den enskilde att få snabb och välriktad hjälp och stöd att etablera sig i Sverige och på arbetsmarknaden. Genom att samla privata, offentliga och ideella aktörer på ett och samma ställe kan den enskilde snabbare och enklare få hjälp med frågor som rör utbildning eller hälsovård liksom jobbmatchning och stöd att starta eget.

Transportbidraget
Regeringen ökar anslaget för transportbidraget, som kompenserar för längre godstransportsträckor i de fyra nordligaste länen.

Bättre och mer validering
Regeringen ger Valideringsdelegationen i uppdrag att initiera och leda en pilotverksamhet för att validera utländsk yrkeskompetens hos personer inskrivna vid arbetsförmedlingen.

Får återkomma. Uppe sedan 05:00. Dagen har en ända.

Inga kommentarer: