lördag 7 april 2007

Trevlig Påsk!

Det första längre frånfället men är nu tillbaka i bloggandet. Familjens planer blev ändrade. Av fyra familjemedlemmar var så tre av oss i fysiskt underläge i tre olika magåkommor. Det blir hemmets vrå under påsken. På bättringsvägen alla men någon vikthöjar-helg blir det inte.
Får givetvis tacka för de tre äggen jag fick i kurirens mest äggande läsning, på ledarsidan. En rättelse bara. Angående att de rutinerade politikerna ska se upp vad gäller mig framöver så är tipset - ingen vinkel är skyddad! Däremot sammanlagt hyfsat gott betyg till oppositionen överlag. Självklart fick Stefan Tornberg (c) ett välförkänt äggande omdömme.

Givetvis är det på sin plats att Fp:s partisekreterare backar vad gäller det överdrivna mediautspelet med kritiken av Centerpartiet och en nyliberalism. "- Artikeln blev fel, sa han..." Jag ska inte ens lägga energi på att utveckla att samarbete bygger på något som vissa ibland nog måste gå utbildning i, modern sådan. Men då folkpartiet sitter med skolministern kan vi ju bara be till gud och då har vi ju plötsligt kristdemokraterna med oss. Med rätt klädsel är sedan moderaterna med på banan så hur svårt kan det igentligen vara ...

Som fortsättning på riksplanet måste jag bara förmedla hur skönt det är att samtala med allas vår och särskilt Mauds närmaste, Frank Nilsson(c). Hade ett av våra myssamtal häromdagen. Inte så ofta, men när det, blir är vi så där centernära lulekära. Nu vilar han välförkänt på en förhoppningsvis underbar strand i Thailand. Medan en annan får kämpa på med miljöbilspremier, budgetarbete och det lokala perspektivet. Men som vanligt "alltid redo" för det mesta.

Regionalt är även här kommunikationen på topp inom centerpartiet. Då talar jag givetvis ur ett stornorrländskt perspektiv. Just nu är det Sundsvall som söker goda exempel på upphandling av bland annat livsmedel. Kan bara hoppas att om de inför Arvika-modellen, med möjligghet för mindre leverantörer att komma till... att det går snabbare än i Luleå där vi förlorade en hel avtalsperiod på bara ett par veckors seghet i systemet. Tragiskt!

Roligare är det då för Örnsköldsvik, min egenmäktigt utnämnda centervänort, att MODO fick kvitterat i går kväll. Gäller att hålla rätt tummar framöver. Givetvis även för vårt Plannja även om det borde varit klart där. Vill ju få ett visst guldskimmer över vårt Luleå. Som ni vet, en skvätt paljett och stolthet och puls - så det känns och åt alla! Med det önskar jag Er alla en fortsatt skön påskhelg!

Inga kommentarer: