fredag 2 februari 2007

Trådlöst från Tällberg

Trådlöst från Tällberg, Hotell Gyllene Hornet. Nio hotell och 250 mantalsskrivna. Vi har en bit kvar på vissa ställen i Sverige. En god resdag under gårdagen. Choklad doppad Flipper och en kopp kaffe med Erling Wälivaara (kd) på Kallax innan jag mötte Roger Bohman (c). Kristdemokraterna har tydligen sina kommundagar de också denna helg. Tror det var Linköping. Bohman och jag hade flyt med alla byten frå tåg till flyg och då vi klev av på Tällberg C stod lokala näringsidkare och skjutsade runt oss oavsett vilket hotell vi nu skulle till, kostnadsfritt. Så är det i Dalarna förklarade Bohman. Vilket knäckebröd, säger jag bara. Måste försöka komma över lite att ta med hem från hotellet. Jag som lever i en hårdbröd familj. Mycket givande att deltaga i tre timmars erfarenhetsåterföring i "större städer"gruppen. De kommuner som har fler är 50 000 invånare. Man häpnar då man får höra vilka förutsättningar det finns på annat håll till demokratiarbete, även för oppositionen. Politiska sekreterare, många heltidspolitiker, oftats även en från oppositionen. Bäst i test var ändå Örebro, där kommunalrådet (c) har två politiska sekreterare till sin tjänst, förutom alla andra aktiva tjänstemän. Västerås centern imponerar för att inte tala om allianssamarbetet i Borås. Värt ett studiebesök, helt klart, om det nu hade funnits grogrund för en allians i Luleå. Men än är undrens tid inte förbi.
Stefan Tornberg blev firad av Kommunala sektionen, han blir ju jubilar inom kort. Kvällen avslutades i Tällberg med västerbottningar, jämtar med Pelle Åsling och inslag av Linköping. Muharrem från Linköping är en cooling. Honom ska vi locka på besök till Luleå. Han sitter lämpligt nog också i partistyrelsen.
Roligast är nog ändå att min kandidatvän Helena Lindahl (c) nybliven gruppledare i Skellefteå är med. Vi gick en ett årig kandidatutbildning gemensam för Norr- och Västerbotten. Tur det får jag säga. Nu är då både hon och jag i de bästas gäng, kändes det med de hurrarop vi fick från de andra större kommunrepresentanterna i går kväll.
Idag brakar så konferensen igång, lite snörvlig men pigg vid Siljans strand. Ha en bra dag, det ska jag ha i Leksand.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Håller med om att Tällberg är ett toppenställe. Har bott där några gånger bl.a för ett par år sedan i musketörssällskap då färdmedlet givetvis var tvåhjuligt. Siljan runt på hoj är en höjdare även om det regnar.
Bästa hälsningar
Portos

Anonym sa...

Hej!
Gläder mig åt att du följer i musketörernas spår....berikande på
all sätt.... kultur,kunskap och
klokhet i kombination med inslag
av den goda njutningen som gör
livet än mer värt att leva.
Bästa hälsningar
Athos!