tisdag 6 februari 2007

Hällbacken och Rutvik

Samrådsmöte i går kväll kring området Hällbacken i Björsbyn. Nyproduktion av 200 villor i jordbruksby. Carola Lidén och Nihad Hodzic var där från centern. Lokalen var smockfull av engagerad allmänhet och behovet av medborgardialog stor. Vad som återberättats mig så verkar planavdelningen på kommunen missat att det finns en aktiv jordbrukare där med 80 kor. Vilket vi nu alla vet kan få problem med verksamheten om bostäder byggs för nära. Den situationen är inte acceptabel inte heller missen.

Själv var jag med på Rutviks centeravdelnings årsmöte. Inkommen med andan i halsen från Stockholm. En erfaren avdelning med många representerade i våra styrelser och nämnder. Stadgeändringarna ventilerades. Behovet av lokal arbetsgrupp för förankring är både rimligt och lämpligt. Lägesrapport från gruppledaren, skolan, tekniska och kulturen. Någon hade sett att trappan i Kulturens hus såg använd ut, inte konstigt med 83.000 besök i huset sedan dörren slogs upp 12 januari.

Fortsatt kallt. Minus 25 är inte upplyftande. Ska träffa en företagare i dag. Besöka expen och vår arbetsresurs som börjat i måndags. Få lite ordning i stadshuset och så kvällmöte med skärgårdsfrågor i landstingshuset.

Missa inte filmen "Tredje mannen" med Orson Wells i kväll. En av mina favoriter.

Inga kommentarer: