torsdag 13 mars 2008

Oj, oj, oj

Tiden flyger iväg och sprängfylld är varje minut.
Centerpartiets månadsmöte i går var fyllt av såväl ärenden som åsikter. God stämning och mycket arbeta vidare med. Inledning av Margit Eklund vd från Luleå Mäss & Kongress.

Idag blev det en fysisk genomgång på Nautilus, därefter samtal, samtal, samtal. Vidare till centerpartiets seniorträff där idag Luleå Energi var föredragande kring fjärrvärme och vindkraft. Kort återkoplling till dagens träff från gårdagen månadsmöte. Glada inspel och gott arbete från såväl SVs Anette Vikudd som ombudmannen Gunnnel Sundskvist(c). Det hettade till så pass att till och med Terminator 3 skulle baxnat. Aluminium i flytande form är det inte alla som kan erbjuda.

Vidare på en korridorrond i stadshuset och därefter till en mycket lyckad ambassadörsträff i Kulturens Hus. Ca 140 var vi. Engelsk filmversion av Luleå som förnyad och attraktiv plats där möjligheterna aldrig tar slut. Sång och gitarr av Martina Lundberg som ingår i lanseringsarbetet inom BD-pop. Vilken stjärna... ser fram emot mer av henne. Att hennes framträdande även har en god anknytning till landsbygden i Luleå höjer känslan inte så lite. Avslutningsvis fick vi en provsmak av utbuidet hos Norrbottens matproducenter. Pratande för varan och våra möjligheter var givetvis vår matkonsulent Kristina Wikström från Norrbottens Hushållningssällskap i sannslöst sällskap av Tryggve Bergman. Ingen kan vara bättre ambassadör för löjan än han! En sann och ren inspiration - allt en ambassadör behöver! Ny bekantskap till bords blev den sedan ett halvår nyinstallerade domprosten Peder Jonson i Luleå Domkyrkoförsamling. Frisk och härlig, ser fram emot att få dela en kopp kaffe och lite framtidsperspektiv med honom framöver.

På vägen hem passerade jag stadshuset där representanter från tekniska (pickupbil) och vad jag kan tolka det städpersonal stod mottagningskommitté inför sossarnas månadsmöte. Mycket att hantera i kväll på deras ärendelistan. Kanske det ärendet och diskussionerma kring Kvarnåskolan förblindat en del. Hur i hela friden kan det annars förklaras att personalkontoret "obemärkt" får försöka införa åtgärder som motverkar att få fram fritidspolitiker. Bisysslor bland medarbetare har granskats av KPMG vilket får personalkontoret att agera tvärt emot det rimliga och framtida demokratiarbetet i Luleå. sedan när blev ett förtroendeuppdrag en bisyssla... Ökat engagemang i samhällsfrågor borde vara allas ansvar. Politiska förtroendeuppdrag verkar kunna skapa total kaos, även i framtiden och kan hyfsat godtyckligt hanteras hipp som happ, enligt personalkontorets förslag. Då jag har en "viss" personlig erfarenhet av detta kan jag bara ifrågasätta hur detta nu hanteras. Igen! I Luleå går det garanterat att häpna både då och nu. Undras på vems bekostnad och begäran? Svaret kommer kanske på kommunstyrelsen på måndag.

Inga kommentarer: