tisdag 11 mars 2008

I ett i ett

Fantastiskt hur intensivt det kan vara att arbeta hemifrån under en dag. Komma ikapp en hel massa. Nytt att ta ställning till. Samtal med avgående ledamöter såväl som pågående ledamöter. Mailboxar som är sprängfyllda. Lite förberedelser inför månadsmötet. Nu börjar min mobil dessutom ringa upp socialdemokrater av sig själv - vad månne det betyda. Antingen att jag vill störa dem på deras semester eller att jag bedriver intensivt oppositionsarbete i lönndom.

Att kommentera idag är:

  • Strandskyddets uppluckring - en möjlighet att kombinera lokal utveckling med miljöhänsyn på våra villkor. Givetvis finns det alltid skeptisism å ena och andra hållet. Att det blir en förändring har vi arbetat för länge. att det sedan påstås att det inte finns folklig förankring är mycket besynnerligt. Det är bara att ta en titt på hur det har byggts och trixats för att få till det genom åren.
  • Kvarnåskolan i Niemisel där byborna håller andan i avvaktan på socialdemokraternas gruppmöte och ställningstagande till att bygden nu lämnar in en ansökan sista mars till skolverket om att få bilda fristående skola, dessutom att e v köpa loss fastigheten. Det är ett bud som är värt ett seriöst ställningstagande och möjlighet att beakta att låta skolan driva ordinarie verksamhet t o m våren 2009, då ny verksamhet kan vara igång. Oppositionen låter lugnet råda för ett ögonblick. Hoppas majoriteten tar vara på tillfället, för allas bästa!

Inga kommentarer: