måndag 17 mars 2008

Måndag hela dagen - lång

Arbets- och personalutskott på förmiddagen. Göran Gabrielsson, tekniska förvaltningen gjorde en genomträngande ärendepresentation och klargjorde problematik och behov kring bidrag till väghållning av enskilda vägar. Föranlett av medborgarförslag från Erland Nilsson. Presskonferens efter au som går till historien som den kortaste max 10 minuter. Lunch med Thomas (fp), Mattias(m) och Annika(mp). Kommunstyrelse med tryck. Tiotalet åhörare från tekniska... dessutom en parkerad "tjänstebil" på trottoaren. Ingår det i gott omdömme och var är risken för böter... Nåja, huvudnumret var tekniska förvaltningen på entreprenad. Det borgerliga och av sjukvårdspartiet uppbackade yrkandet löd:

Föreslå kommunstyrelsen att:

  • samtliga förvaltningar får upphandla sin lokalvårdsvolym externt
  • samtliga förvaltningar ska samverka med tekniska förvaltningen vid utformning av förfrågningsunderlag och kvalitetssäkringsorganisation för lokalvården.
  • tekniska förvaltningen ska anpassa sin lokalvårdsorganisation i relation till den minskade städvolymen.
  • tekniska nämndes uppdras att konkurrensutsätta de områden av sin verksamhet som föreslås i utredningen.
  • tekniska nämnden presenterar en handlingsplan för konkurrensutsättning senast 2008-05-31

Miljöpartiet backade upp de tre första punkterna.

Socialdemokraternas frisserade och senaste förslag löd:

  • Tekniska nämnden ges i uppdrag att inom området fastigheter upphandla cirka en tredjedel av tjänsterna inom fastighetsskötsel, maskintjänst samt en tredjedel av fordons och verksatdstjänster.
  • tekniska nämnden fortsätter att anlita 10 procent av extern lokalvårdsentreprenör och nämnden ges i uppdrag att effektivisera lokalvården inom egen regi.

Blir intressant att tugga sig igenom kommande fullmäktige.

Landsbygdskonsekvensanalys av skolnedläggning i Niemiselsområdet avslogs. Får se vad personalkontoret kan få ihop vad gäller att fackligt och politisktarbete som konkurrera i form av bisyssla framöver. Jag yrkade på återremiss för förtydligande av luddighet. Ifrågasättande var även vänsterpartiet och sjukvårdspartiet. Får väl se vad riktlinjerna framöver kan lysa upp tillvaron med för slugheter.

Hem för en matstund med barnen för att sedan återvända till kretsstyrelsemöte i kväll. Friska tag med mycket framöver.

Inga kommentarer: