tisdag 25 mars 2008

Förmiddagspass

På plats med full fart. Plan- och tillväxtutskott med lite perspektiv eller... Vänsterpartiet framhöll som tradition att de var upphovet till allt gott arbete i kommunen. Vi var några som fick lite mer än nog. Igen. Kalle P, Yvonne Stålnacke och jag - så det lät.

Kontratsernas julafton. Luleå Näringsliv AB med grabbarna tre, Thomas Nilsson, Ejje Eriksson och Anders Granberg talade klartext - kring arbetet med Invest in Luleå såväl som med vad som kan bli bättre för marknadsläget i Luleå. Bland annat planarbete och bostadsförsörjningen. Vi har över 7000 inpendlare varje dag och behöver ha en bostadsproduktion på minst 300 varje år. Då vi sedan kom till uppföljning av bostadsförsörjningsplanen har stadsbyggnadskontoret tillskrivit Luleå en bostadsmarknad i balans. Inte något särdeles tryck på tomter på e x landsbygden samtidigt som debatten går kring att släppa in anslutingar från Måttsund på VA-nätet. 50% av vattnet står för inläckage. Viss del att åtgärda om vi avsätter medel för detta och ambition, förstås. För en utomstående med normala samhällsambitioner månne denna förmiddag verka som gökboet. Glädjande nog fick vi i centerpartiet med i ambitionerna kring uppföljning med boende och utveckling att lokala utvecklingsplaner på landsbygden och skärgården ska inledas.

Ett antal detaljplaneärenden som inte är i fas med vad entreprenörer och köpare har att önska. Känns som inget hänt på 10 år. Viss matthet efter detta mastodontmöte som drog över lunchtid.

Inga kommentarer: