fredag 28 mars 2008

Förändringens vindar blåser

Det var nära på lä och sol idag. Ett antal kilometer på spark för mig och skridskor för barnen. Stefan Tornberg är i flyttartagen och jag gillar läget, på Sandviksgatan dit han och Birgitta styr kosan. Min man och jag bodde där ett antal år. Ett bra hus. Välisolerat. Gudomlig entré men så är det också stiftet som äger fastigheten, dock Sveriges långsammaste hiss.

Trevligt reportage i kväll om ledarskribenten Bo Östman som nu lämnar Kuriren och analysen av det politiska livet i Norrbotten. Hoppas ändå på en och annan kontakt även efter detta, gör jag. Första gången han nådde mitt öra var dagarna efter att jag fått förtroendet att efterträda avlidne Lennart Lindström som gruppledare. Stod och byggde gärdsgård åt en kund för stunden då samtalet från Härnösand tog vid. Var bara att mota "bosse i grind..." Första mötet då han dök upp i fullmäktige i Luleå veckan senare och tog kontakt med gruppledaren på coachbänken på läktaren var rakt. Gemensamma nämnare oss emellan inom centerfamiljen Olsson i Örnsköldvik lättade på samtalstonen.Dessutom en väl förtrogen och den förste som utanför familjen medverkat i sökandet efter min biologiske pappa i Egypten. Temperament och snärtighet - uppskattat och utbytt mellan ledarskribenten och mig. Saknad i sin profession - givetvis!

I går hade "nya" fullmäktigegruppen sitt möte inför måndagens sammanträde. Nils- Olov Lindfors efterträder Nihad Hodzic i såväl fullmäktige som tekniska nämnden som tyvärr lämnar oss och Luleå. Nihad har varit en stor resurs för centerpartiet i Luleå och Norrbotten. Återkommer om detta framöver. Marianne Björn, Niemisel och Roger Häggström Ale är våra nya ersättare i fullmäktige. Mot oanande höjder vägen bär. För oss alla!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var på ditt tips vi anmälde oss i sitftets kö, och hade turen att det blev en ledig lägenhet. Tack för tipset, välkomna på inflyttningsfest i augusti!!
Birgitta

Camilla Hansen sa...

Jag kommer, tar trapporna...