lördag 17 februari 2007

Centralisering inom Vattenfall - oacceptabelt!

Stefan Tornberg, riksdagsledamot(c), kommenterar förslaget om att centralisera arbetsuppgifter inom Vallenfall Eldistribution.

– En fortsatt centralisering till Vattenfalls huvudkontor i Stockholm är oacceptabel. Därför måste frågan om utlokalisering av hela eller delar av Vattenfalls huvudkontor aktualiseras på allvar.

– Centraliseringen av ytterligare arbetstillfällen till den överhettade Stockholmsregionen med högre löne- och lokalkostnader måste ifrågasättas även företagsekonomiskt. Vattenfalls ledning borde därför ur ett för företaget långsiktigt hållbart perspektiv överväga utlokaliseringar istället för centralisering.

– Även om de nu föreslagna åtgärderna inte kan överprövas politiskt så är det i högsta grad en politisk fråga om Vattenfalls ledning agerar så att man drar på sig onödiga kostnader samtidigt som arbetstillfällen försvinner från områden där huvuddelen av kraftproduktionen sker.

Stefan Tornberg kommer därför att aktualisera frågan i riksdagen om de statliga företagens ansvar för den regionala utvecklingen.

Carola Lidén (c) landstingsledamot i Norrbotten och undertecknad instämmer i åsikterna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

...och så jag förståss!
Hon i metropolen Persön

Anonym sa...

Instämmer i kritiken av Vattenfalls centraliseringsförslag men även Luleå kommun flyttar arbetstillfällen till överhettade Stockholmsregionen med höga löne- och lokalkostnader.
Ett exempel är fakturahanteringen där ett Lidingöföretag bl.a. scannar in kommunens leverantörsfakturor.
Ja jag känner väl till Lagen om offentlig upphandling men den styr inte hur vi organiserar verksamheter som t.ex fakturahantering i kommunen.
Portos

Anonym sa...

Ser en uppenbar risk för att vi som tidigare är på väg att "sila
myggen och svälja kamelen"

Ett effektivt Vattenfall skapar
goda möjligheter för att återföra
monetära resurser till de vatten-
kraftskommuner som genererar dess
intäkt.

Driv den viktiga återföringsfrågan i dialog med ägarna och sluta upp med att hacka på Vattenfall.

Föreslår att så länge som det inte händer något konkret i återförings-frågan skall Vattenfall kvarstå i nu innehavd gruppering med sina personella resurser.
Athos

Camilla Hansen sa...

Lysande gänget!
Håller med överallt. Företag ska låtas vara företag med dess vilkor - absolut!
Så länge vi inte har återföringsfrågan klar är det dock en annan femma, så länge önskemålet om återförda ören inte fallit på plats.