torsdag 5 juli 2007

Riktigt hantverk

Imponerad av positiva möten med kunnigt folk senaste dagarna. En ny bekantskap, med "snickar Dan" från Hortlax. Genom rekommendationer och heta vägmil möttes vi så på gårdstunet. Han ser möjligheter i allt, vi talar timtid förstås, men verkar vara en rationell, självständigt hantverkare och ser vissa saker med mina ögon. Ökar kundnyttan. Humorn var det inte något fel på heller, då han knackade på en vägg och milt uttryckte - det verkar fattas något här... Hyggligt värre - men uppriktigt.

Nästa goding var den redan bekante "sotar-Robert". Vår fine sotarentreprenör från Luleå, även Älvsbyn och Arvidsjaur på listan. I "stugan" blev det så upp till bevis för oss båda. Vi har träffats hemma, genom mitt uppdrag i Räddnings- och beredskapsutskottet. Dessutom var han så nöjd med sin senaste nyanställda. Vi kommer till det efter semestern. Inspirerande med dessa yngre förmågor, entreprenörer ut i fingerspetsarna.

Paddling, matlagning, inredningsdrömmar, lite huvudvärk och hetta. I en timring är klimatet dock det bästa. Som gjort för återhämtning från allt.

Inga kommentarer: