lördag 2 juni 2007

Kulturen i centrum

Burts vänner - best of Bacarach - gällde såväl för publiken som artisterna. Total regionkänsla. Vid detta arrangemang sammarangerat mellan Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Symfoniorkestern vid Norrlandsoperan, Norrbotten Big Band med Daniel Lindström och Jeanette Lindström serverade omfångrika arrangemang av dessa Burts pärlor.

Pärlor kan jag knappast ge politiken på landstingsnivå som nu har en idé om att flytta Norrbottens museum till Boden, för att ge styrka åt de militära museala delarna som finns där., eller... Hur vore det istället att greppa helheten och ge möjlighet för museet att bedriva sin verksamhet på samlat läge i "kulturkommunen Luleå". Där det nu fokuseras på kultur och samverkansparter finns nära på. För såväl yrkesverkssamma som besökare till de olika verksamheterna. Har man problem med att få besökare till det militära i Boden bör kanske det analyseras, först. Någon måtta får det vara på flyttcirkusar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bacharach var lysande! What the world needs now, is love, sweet love känns lika angelägen idag som när det begav sig på 70-talet då USA härjade i Vietnam.