fredag 9 maj 2008

ty de förstå inte sitt bästa

Att regionfrågan fick en pinsam återremiss i landstingsfullmäktige lär inte hjälpa norrbottningarna att inse sin egen potential och att vi är en del av en större värld. En del av Sverige, Europa och ett globalt system. Den regionala Alliansen för "kung av egen dynghög"" med fp, m och sjp har visat sin låga nivå. Måtte de hålla sig bort från representation i den kommande regionkommunen! Skicka notan till de partierna på de 150 000 kronor det kostar norrbottningarna att hålla ett extra möte i frågan. Norrbotten ska då verkligen markera sig själv på Sverigekartan på de mest begåvade sätt... Hoppas all framtidstro hinner lämnar länet innan de blir för påverkade av denna "framåt anda".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Regionfråga är inget annat än ett jävla elitprojekt påhittat av maktgalna politiker helt utan hänsyn till de dom är satta att representera. Tragiskt att ett parti som centern propagerar för mer politiker och mer makt. Osakligt inlägg hade du också.

/Bevsiken

Anonym sa...

Håller med om tidigare inlägg. Camilla vakta din tunga bättre i fortsättningen!

Camilla Hansen sa...

Besvikna är vi många. För att inte tala om mina kollegor i de andra engagerade norrlandslänen. Den som vill vågar och ids får gärna vara mindre anonym.

Svordomar tyder på oerhörd finess och utvecklingskraft... Patetiska hot lika så! Lägg er kraft på något framtidsinriktat. Finns många uppslag på internet...

Anonym sa...

Förslaget om Stor Regionen är en odemokratisk utvekling som är emot 90% av folkopinionen. I Utredningen av ansvaskommitén finns inga aggrument att en Stor Region skulle förbättra någonting varken vård, politisk organisation elelr infrastruktur. Storregionen är helt enkelt ingen lösning i våra fall här upp i Norrbotten. Det kanske fungerar bra i dina hemtrakter i Skåne, men de ekonomiska och geografiska förutsättningarna där är helt annorlunda. Du kanske borde lära känna bättre skillnaderna mellan ett tätbefolkat område med nästan indusri, mycket jordbruk och tjänster och en gigantisk område, men dyra infrastrukturkostnader, lite befolkning, mycket industri och lite tjänster och jordbruk. Tänk efter! Jag ångrar djupt att jag har röstat på dig. Hoppas du inte få sitta kvar i politiken, inte här i Norrbotten, för att enligt mig har du inga vettiga arrgument FÖR Stor Reigonen. Du bara angriper de som är emot utan att kunna sakligt med sunt förnuft förklara varför du gör det. Stor Regionen innebär minskat inflyttande av medborgarna över politiken och mer centralisering. Detta är någonting som stider starkt emot Centerpartiets grundideologi där en mer federal styre skall eftersträvas, där medborgarnas inflyttande och demokratin skall starkas. Du är i fel parti och i fel län. Socialdemokraterna i Skåne kanske kan göra dig mer populär bland folket, så kan du bjuda Karl Peterssen bort från Norrbotten med. Han gör allt för att skuldsätta kommunen och de enskilda individerna i Luleå. Mina skattepengar skall visst betala flera möten - därför betalar jag skatt - för att odemokratiska krafter skall motverkas. Däremot vill jag inte betala någonting som har med Coop Arena att göra.

En som ångrar så mycket att har gett dig sin röst...