tisdag 27 november 2007

Socialdemokraterna ignorerar tio års dialog!

I mer är tio år har byautvecklingsgrupper och enskilda medborgare fört en kontinuerlig dialog med luleås politiker om behovet av att samordna, planera och låta byborna få större möjlighet att under kvällar och helger kollektivt ta sig in till tätortens nöjesliv, avsett för alla. Nu har Karl Petersen (s) fullständigt havererat och vill inte ens låta utreda centerpartiets motion. Det bor trots allt 15 800 invånarna utanför tätorten.

Möjligheten att lyssna av behovet nu vore rätt i både tid och rum. Det finns ingen anledning att invänta någon ny ansvarsfördelning. Men nej, socialdemokraterna med Karl Petersen i spetsen har inga ambitioner och ser tydligen landsbygden som en belasting. För mig är detta utspel både tydligt och klart, hoppas även för alla Er som ser och arbetar för kommunen som helhet och har en ambition med byarnas engagemang och utveckling i synnerhet!

I år firar Luleå kommun 20 års jubileum för en landsbygdsutveckling som engagerat såväl ideella krafter, företagare och det offentliga. En landsbygdsutveckling som hela Sverige sneglat på och inspirerats av. Det var förr det, nu är ljusen på tårtan utblåsta!

Länk till NSD.

3 kommentarer:

Maja sa...

Hej Camilla,
Det här beslutet känns inte bra för mig som skattebetalare i Luleå. Landsbygden är en viktig kraft som inte får negligeras i det politiska etablissemanget! Stå på dig tjejen och vill du ha hjälp, så hör gärna av dig!
Hälsningar
Maja Mella

Anonym sa...

Ingen överraskning. Det enda sossarna har gott om är - ett väl utvecklat munväder.

Camilla Hansen sa...

Tack och ja,tyvärr ingen överraskning. Ett antal mail och andra kontakter som kommit med anledning av deras svaga omdömme bekräftar en hel del medborgares bestörtning.