torsdag 23 augusti 2007

Borta bra men den egna regionen bäst...

Gårdagen var totalturné. Ytterligare intryck av östra Skåne, mitt hjärta klappade både här och där. Med samma plan hem som Stefan Tornberg kom vi ändå olika fort fram, till centerexpeditionen, för att hålla i ett extra gruppmöte med anledning av det remissvar som vi ska ge över ansvarskommitténs slutbetänkande. Mitt bagage var fördröjningeffekten.



Det centerpartiet i Luleå tog ställning till var det förslag till remissyttrande som beredningen i kommunstyrelsen lämnat. Nu i veckan. Grunden är det svar som kommit från Kommunförbundet Norrbotten och i sin tur SKL. Alla kommuner i länet, med partier kommer bland andra att ges möjlighet att yttra sig. Fritt fram även för privatpersoner och organisationer.

Centerpartiet i Luleå tillstyrker i huvudsak Ansvarskommiténs förslag, i linje med Luleå kommuns remissvar. Att få makt över de regionala resurserna för de regionala frågorna och ha folkvalda med ansvar och pripriteringar för vår välfärd och utveckling i Vår regionär utgångspunkten för det i våra ögon decentraliserade förslaget med regionalisering. Men det kommer att ta sin tid. Processen börjar nu. Med all respekt och högt i tak - finns det som sig bör någon skeptiker. Men vårt ställningstagande till detta remissdokument är nu genomgånget.

Avvikande från kommunens (s) förslag var att Centerpartiet givetvis vill ge medborgarna valfrihet vad gäller fast läkarkontakt med specialkompetens. Vad gäller överlåtande från staten av praktiska tillsynsuppgifter till enskilda kommuner vill vi understryka vikten av att inte jävsituation får uppstå. Närheten till att rätt blir rätt gjort och då även kontrollerat av den egna verksamheten är alltid känsligt.

Snabba ryck nu idag för ett litet uttalande angående vår motion kring fler lekplatser anpassade för barn med funktionshinder. Det ska vara roligt att leva och lätt att ha kul. Vid våra lekplatser i Luleå ska funktionshinder inte utgöra ett handikapp.

Inga kommentarer: