tisdag 10 februari 2009

Ulltuna - med distans

Så har jag då fått stifta min första bekantskap med anrika Ulltuna och SLU. På denna distanskurs möts vi ett antal sanslöst erfarna och kvalificerade kvinnor för aktivt inläranade av "Utvärderingsmetoder i utvecklingsprojekt". Spännvidden är från Hushållningssällskap, LRF, SIDA-projekt till egna företagare och offentlig sektor. Föreläsare och kursledning inspirerar och förmedlar. Mest lär vi av varandra och de erfarenheter och behov av nya grepp och metoder som behövs i respektives roller. Politiken och utvärderingsarbete. Landsbygdsutveckling och utvecklingsarbete - utvärdering på gott och ont. - Finns mycket att göra och låta bli...

Tyvärr är distansutbildning på kvalificerad nivå som så mycket annat hotat - med anledning av vad det kostar för SLU. Vi som representerar de delar av landet där behoven av distansutbildning är nödvändig och desutom som mest behöver kvalificerad kompetensutveckling kan bara beklaga och intensivt agera för att olika samhällsaktörer ska inse behovet och kan stötta upp med de medel som saknas.

Onsdag bär det av till Östersund - oplanerat tidigt då SAS behagar ställa in vissa plan efter bokad resa. Vilken varumärkes policy de går efter vet inte jag, men upprörd är bara förnamnet på kunden Hansen. Distans - behövs , även här.

Inga kommentarer: