måndag 23 februari 2009

Dramaten akt2 med socialdemokraterna

Ett arbetsutskottsmöte till kommunstyrelsen och en eftermiddag med kommunfullmäktige. Dagens behållning och upplevelse var ändå den totala akilleshäl hos socialdemokraterna som jag fick en härlig reaktion på. Dramaten akt 2 - nära ridå över deras känslighet över medborgares attityd till att man ska helst inte tillhöra fel partibok för att få en höjdaranställning i Luleå kommun. Företagare som agerar försiktigt eller inte för att det skulle vara känsligt.
Detta ämne med anledning av den partitillhörighet och nivå på förtroendeuppdrag som nu ska samlas in bland alla kommunanställda vid medarbetarsamtal framöver - olämpliga bisysslor under lupp.

Frågetecknet och det förnärmandets stora ögon massproducerade de på andra sidan - majoriteten - över att det skulle finnas någon i Luleå som skulle hålla igen med engagemang med anledning av färg på styrande politik. S upprördheten var total och givetvis påhoppet på mig - att en förtroendevald förmedlar medborgares åsikter funkar - inte alla gånger... för oss på rätt sida paletten. Medhåll fick jag dock både av folkpartiet, kristdemokrat och rättvisepartist - rätt ska vara rätt även nio våningar över medborgarna.
Lulealliansen ser dock ljuset i tunneln.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad snackar du om egentligen????????? Skriv så man begriper!

Anonym sa...

Är det enligt lag tillåtet att registera anställdas eventuella partitillhörighet??