tisdag 25 november 2008

Sanning och konsekvens

Godnattstund med Beppe är vi ett antal som växte upp med. Just nu är tiden allround och jorden lika så. Gårdagens fullmäktige med "kommunförträffligheten" hos socialdemokraterna rimmade illa med den verklighet som vi i oppositionen mötte på skolbesök idag. Förvirringen var stor hos personalen... kommunrådet hade uttryckt att Luleå visst hade en god ekonomi, under fullmäktigedebatten. Kanske behövdes inte osthyveln på en procent eller? Sanning och konsekvens - med de prognoser som vekligen gäller lär inte en osthyvel på en procent räcka till. Att känna behovet av en konskevensanalys av besparingar verkar inte heller behövas. Så förträffligt!

Tänk att vi i Luleå har en driftkostnad för en lokalbank som är mer än 20 miljoner kronor dyrare än Umeå. Men där har väl kloka beslut också gett möjlighet till alternativa smarta lösningar eller framförhållning redan på bron.

Med mina borgerliga bröder fick vi så avnjuta en stund av traditionell kondiskultur på eftermiddagen. Med total beundran kunde jag inte låta bli att imponeras av en cafégäst som i den klassiskt röda sammetssoffan sippade på en kopp kaffe medan favoritboken utgjorde tilltugg. Härligt! Som på Strindbergs tid. Inte var det ont om debatter då heller.

Inga kommentarer: