torsdag 6 november 2008

Rätt eller rät-sida

Rätt till heltid... som förtroendevald är det en rätt intressant tanke, att kunna hålla nivån till bara det! Senaste veckan har visat prov på hur svårt det kan vara.

Världsbilden och det lokala möts hand i hand i rubrikform daglig dags. Våld och övergrepp i Norrbotten bredvid framtidstro med ny presidenten i USA. Det behövs verkligen en positiv framtoning i tiderna vi vandrar in i och ska hantera. Liknelsen med en svartvit 1930-tals film känns påtaglig. När solen så idag var nära på sommarlik under min promenad in till stan då var det rena rama technicolor, som en del av oss filmentusiaster bara älskar. Tyvärr så är den inte representativ för verkligheten men inget är heller bara svart eller vitt. Även om LOs kampanj verkar se sig ha just det ena på det andra i regeringens politik. Då imponerade istället svenska kyrkans insats till möte ikväll som jag tyvärr inte kunde uppleva. Idrott, värderingar och kyrkan med grund i jubilumsår för basketen, vi närmar oss ett kyrkoval så det ligger i tiden.

I tiden är som bekant också den kommunala ekonomin. På måndag ska ärendet på bordet. Klassisk osthyvelsprincip utan krav på konsekvensanalys, byggd på redan förlegade siffror är vad majoritetes kort innehåller. Tvärtemot blir som bekant centerpartiets i ämnet. Mer om detta nästa vecka. Så länge skutan kan gå... Det var en vacker bild då M/S Laponia idag gick in vid varvet för vilsamt läge inför våren.

Bilden av Luleå som länets motor var det tilltänkta ämnet som kommunalrådet i Luleå och jag skulle diskutera idag. Att det blev en fråga om arbetslöshet för byggarbetare betraktar jag som konstruktionsfel - men i radio är det mer live och liv i luckan blev det, mest efter sändning. Att programmet sedan fortsatte med Carolinfallet ger oss perspektiv på vad vi ska prioritera - livet själv och så ofta det går.

Inga kommentarer: