måndag 12 januari 2009

Gaza berör

Konflikten i Gazaområdet verkar kunna bli hur mycket lokalpolitik som helst. För vissa och på många håll. Själv låter jag perpektivet av att vara världsmedborgare styra och där är ansatsen att två stater, med gräns från 1967 och en tro på människors möjligheter ska skapa den framtid som såväl mellanöstern som resten av världen behöver byggd på en såväl social som ekonomisk utveckling.

Efter att ha blivit inbjuden att tala på den av palestina föreningen stödda manifestaionen i lördags är det klart att känslorna var lite svala efter läst i tidningen hur fredagens demonstration ledde till rop om död åt Israel. Det ska definitivt inte ropas död åt någon - här i Luleå.

Nåja, inga höjda röster under talen och inget demonstrerande för min del gör att det känns helt ok. Se Kuriren och NSD. Att regeringspartierna i övrigt inte var närvarande någon av dagarna beror helt lugnt på att de inte var inbjudna och kanske inte favoritämne. Som följd av lördagens tal blir det en filosofisk stund mellan Bosse Strömbäck (v) och mig vid elva i Radio Norrbotten tisdag förmiddag om Gaza. Garanterat med bättre ton än vad såväl Mattias Karlsson(m) som Karl Petersen (s) åstakom i dagens utspel i lokaltv.

Inga kommentarer: