fredag 27 juni 2008

Drag i Umeå

Snart dags för norrstyrelsens stämma att ta beslut om bildandet av region norra Sveriges ideella förening. I gårkväll hade vi centerpartister en träff för att lyfta perspektiven och regionens betydelse styrkor och behov. Det finns mycket att tänkaom och nytt kring. Ska fokusområden vara i samma spår som gamla landstingets finns det andra vägar vi vill ta? Pärlband av lokaliseringar i kust- såväl som inland? Blocköverskridande arbetsformer? Nya branscher som är på väg att bli basnäringar - tar vi dem i beaktande...

Ett glatt gäng med Olle Edblom(c) landstinget Västerbotten, Sven- Olov Edvinsson (c)gruppledare i Umeå,Ulf Ottosson(c) kretsordförande Arjeplog och Dan Olsson(c) oppositionsråd Örnsköldsvik och undertecknad lyckdes med att klura på såväl detta som kommande EU-val. Det gäller bara att sitta ner, skärpa ambitioner och humor finns det gott om i denna härliga norrlandskänsla.

Nu ska jag först iväg och besöka fritidsförvaltningen i Umeå som lovordats för sitt ungdomsarbete med inflytande och delaktighetsgrepp.
Ha en bra dag!

Inga kommentarer: