fredag 9 mars 2007

Med ett hjärta för regionen

Drömmstället anno 1950-tal
Med ett hjärta som klappar för Arvidsjaur och vårkänslor i kroppen är längtan hit stor.


Det måste erkännas, rätt trött är en enkel sammanfattning efter en vecka med stenhårda insatser på alla fronter. Hemmafronten ska uppgraderas under helgen. Yngste sonen, snart 7 kravlade över mig här en morgon och uttryckte att han var "mammasugen". Kärlek vid första ögonkastet som håller i sig. Inte så många sådana tillfällen här i livet. Gäller att odla och förädla de som uppstår.

Känslor väcks även då jag snabbt ögnar igenom Nyföretagarbarometern för 2006 per kommun. Här redovisas antal nyregistrerade företag i alla kommuner i relation per 1000 invånare. Sammanställt av Jobs and Society Nyföretagarcentrum, Stockholm. (Tyvärr strul med länken.)

För vårt län är siffrorna generellt inte särskilt upplyftande men för hemkommunen Luleå känns det lite bättre - men vi är beroende av varandra och framförallt möjligheterna vi tar och ger varandra. Mycket kvar att göra.
Så här ser det ut med nyföretagarstatistiken:

Luleåregionen:
Luleå + 17,1 % (2006 i jämförelse med 2005)
Boden - 21,9
Piteå - 12,0
Älvsbyn - 17,1
Kalix - 4,1

Övriga kommuner i länet:
Arjeplog 0,0%
Arvidsjaur + 31,6
Gällivare - 4,3
Jokkmokk - 17,9
Pajala - 38,7
Överkalix - 17,1
Övertorneå - 35,0

Är mycket glad å Arvidsjaurs vägnar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Strunta nu i alla barometrar och ägna dig helt åt din man och mammasugna söner! Dom måste gå först! När man då ser ditt drömställe förstår man att dom längtar. Trevlig helg Camilla!
Hon i metropolen