onsdag 29 oktober 2008

on the rock´s

Tantvarning - hårda karameller och prismor...

Senaste dagarna har variti ett enda svep. 140 centerpartister som tillsammans i Lycksele insåg att just vi fem nordligaste län - tillsammans har mycket att vinna och utvinna, tillsammans. Såväl globalt som lokalt. Norrbottensgänget kunde stoltsera med Brändöbuss längs vägarna. Lokalt kommer vi långt med. Därav den stenhårda attityden - Rocksblandning från Carlstens konfektyr i Byske. I Danmark är de tre gånger så stora och går under namnet "håll käften bollser" - ni förstår själva.
Måndagens fullmäktige bjöd inte på några överraskningar. Tisdagens konferens om anlagda bränder i skolor var matnyttig. Framförallt så borde alla perspektiv från sociala, ekonomiska som straffrättsliga förmedlas vidare till föräldrar ute i våra bostadsområden. Det kan vi föräldrar klass 2 Mandaskolan bidra med, vi var nämligen väl representerade med såväl åklagare, rektor, räddningschef och kommunstyrelserepresentant. Tur att vi blandades upp med 70 personer till.
Regionfrågan har sina företrädare, även från andra sidan. Det klassiska centersyndromet (som centerpartiets kretsordförande i Luleå uttryckt det) finns även nu. Gå igång när det är så dags. Eller bara vara avig. Träffade en företrädare för det i Haparanda för ett tag sedan. Frågorna i sig var inte viktiga - inställningen var fastslagen - och det får räcka - för vissa. Men som med så mycket annat - allt når inte fram, just i regionfrågan har vi dock haft denna decentraliseringstanke sedan 1960-talet, för den som kommer ihåg. Det är skönt att vi alla är så olika. Så mycket tid vi annars hade haft till annat. Det gäller att ta sitt uppdrag på allvar. Hur lyckas man bäst och med vilken argumentation...
Denna vecka i höstlovets tecken får en avrundning i eftertankens anda. Gamla minnen tillsammans med nya att skapa - med familj och vänner.
Trevlig helg!

Inga kommentarer: