tisdag 1 maj 2007

Med Dean Martin i badet

Med Dean Martin, tända ljus och fria tankar kan ett bad bli hur bra som helst. Yngste sonen knackade försynt på. Lyssnade för ett ögonblick på "soundet" och frågade sedan om det var opera... Ja, det kunde jag garantera att det inte var. Tänkte direkt på hur jag som sjuåring redan besökt ett antal operaföreställningar i såväl Helsingborg som Stockholm. Tur vi har Kulturens Hus nu i Luleå! Bättring, bättring i familjen. Min något eftertänksamma känsla fick till slut fram att det var mer som jazz, Dean Martin sjöng. För det "vet han bättre hur det låter". "Jasså?" uttryckte han förvånat - "Då måste det vara vuxenjazz!!!" Nu försökte jag förklara evergreens, pärlor från förr och allt annat vad jag nu drog till med. Då nickade han instämmande och sa "då måste du plocka fram steppskorna". Så sant. Bejaka dig själv! Måste leva som jag lär.

Känner att uppvärmningen inför Vårruset 19 maj och stavgångspromnaden då även får bli en uppstart för att plocka fram mina järnskor och lägga upp en stepplan. Efter snart ett år i den "heta kommunalpolitiken" blir det också lättare att se var, när och hur mycket jag måste investera i mig själv. Det finns egna personliga värden som ska prioriteras framöver. På flera plan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk vad många odödliga evergreens från 40-50talet det finns som än i dag håller för njutningsfylld lyssning. Man kan undra om dagens populärmusik någonsin blir "evergreens", tror inte det.
Beträffande step-skorna, varför inte starta en step-kurs till hösten. Jag anmäler mig genast.
Bästa hälsningar
Portos

Camilla Hansen sa...

Bra initiativ. Nu kom pressen direkt. Vet hur min kurs i stavgång slutade. Vilse på Bergnäsheden mot Kallax... Tur pensionärer hittar hem! Vad månne det då bli av en steppkurs?

Anonym sa...

Oscar Wilde sa mycket bra. Om moral sa han också det tänkvärda:

"Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga".

Anonym sa...

Ooops, min kommentar hamnade tydligen på fel blogg. Skulle ha passat bättre till ditt tänk om viagra med mera...;-)